7 Temmuz 2017 Cuma

3- Sahibinden 1+1




Hiç bilmediğimiz bir şehirde, dahası hastaneyi de netleştirmemişken ev bulmaya çalışmak biraz zordu. Çünkü hiç bir şey bilmiyorduk şehirle ilgili. Tutacağımız ev şehrin iyi bir bölgesinde mi yoksa kötü bir bölgesinde mi tamamen şansımıza kalmıştı. Yine de bazı araştırmalar yaptık. Aklımızda iki hastane vardı. Bu hastanelere yakın olsun dedik. Ebru’dan da semt önerileri aldık. AirBnb’nin semtlerle ilgili yorumlarını okuduk.


Sonrasında AirBnb’den girip Hollywood’da bir ev beğendik. Google earthden girip sokakları inceledik. Sonunda evi seçtik. Ama evi sadece bir aylık kiraladık ve ev sahibine de evi beğenirsek daha uzun kalacağımızı belirttik. Çünkü gidip gördükten sonra evi beğenmeme ihtimalimiz vardı. Gerçekten de öyle oldu. Ev hiç hoşumuza gitmemişti. Temizlik standartları kesinlikle bize göre değildi. Apartman boşlukları nedense halıfleks kaplıydı ve haliyle çok tozluydu. Bu eve kesinlikle bir bebek getirilmezdi. O gün yeni bir ev bulmaya karar verdik.



Dolayısıyla Amerika’ya girer girmez yeniden ev arama macerasının içinde bulduk kendimizi. Yine rehberim AirBnb’ydi. Buradan evleri bulup ev sahipleriyle iletişime geçiyordum ve evi kiralamadan önce görmek istediğimi söylüyordum. Bir kaç ziyaretin sonunda bir cadde üstümüzde hoşumuza giden bir ev bulduk. AirBnb’yi de aradan çıkarıp doğrudan ev sahibiyle sözleşme imzalayıp evi kiraladık. Bu sayede AirBnb’nin alacağı komisyonu da düşmüş olduk. Burada tabi bir risk var. Ama bu riski göze aldık. Evin kirası tüm faturalar dahil aylık 2500 dolardı. Böylece ülkeye girişimizden itibaren bir hafta içinde evi kiralamıştık. Ev havuzlu bir sitedeydi. Komşular havuz başında barbekü partileri yapıyorlar yada akşamları kapı önüne attıkları masalarda sohbet ediyorlardı. Biz de diğer komşularla çok güzel sohbetler etme fırsatı bulduk.




Evimizin fotoğrafları:


Craigslist gibi sitelerden bakınca yada emlakçılarla görüşünce daha uygun fiyata da ev bulunabilir. Ama annemle yalnız olduğumuz için ev meselesini bir hafta içinde çözmek istedim. Arabayı da bir haftalık kiralamıştım. Arabasız ev aramak çok zor olurdu. Bebeğin ne zaman geleceği belli olmazdı. Emlakçı emlakçı dolaşacak halim yoktu. Ama eşim yanımda olsaydı boş bir ev kiralayıp ikinci el eşya alıp idare edebilirdik.
Son olarak ev bakarken biz hiç dikkat etmemiştik ama sonra ne kadar önemli olduğunu farkettik. Los Angeles nasıl olsa diye güvenmeyin mutlaka ısıtıcısı olan bir ev tutun. Ben 1 Kasım’da doğum yaptım ve evde ısıtıcı olmasa kesinlikle satın almam gerekirdi. Çünkü geceleri hava çok soğuk olabiliyor. Çöl iklimi gibi düşünebilirsiniz. Biz hemen hemen her akşam ısıtıcıyı çalıştırdık.
Ayrıca Los Angeles’ta mesafeler çok uzun olduğu için haliyle marketler de çoğu zaman yürüme mesafesinde değil. Dolayısıyla arabayla gitmek zorundasınız. Annemin de ehliyeti olmadığı için doğum sonrası market alışverişi sorun olabilirdi. Bu nedenle biz markete çok yakın bir ev tuttuk ve iyi ki de öyle yapmışız. Bebeğin acil ihtiyaçlarını çok rahat giderebildik.

4 yorum:

  1. Mrb. Amerikada doğum ile ilgili birkaç bilgi almak istiyorum sizden.Size nasıl ulaşabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,

      mail adresinizi yazarsanız oradan iletişime geçebiliriz.

      Sil
    2. Merhaba,öncelikle çok güzel bir blog olmuş. Bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Benim de birkaç sorum olacak size. Mail adresim kubraaalan@hotmail.com Görüş alışverişinde bulunursak sevinirim:)

      Sil
    3. kübra hanım merhaba,

      Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Faydalanmanıza çok sevindim. Size mail attım şimdi. Dilediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz. Sevgiler

      Sil